Hoe je na 25 jaar samenwerken
op elkaar kunt vertrouwen.

Al ruim 25 jaar schakelt Verhoeven Family of Companies uit Oss (Verhoeven) DENTA in voor uiteenlopende engineeringsprojecten. Opgericht in 1968 door Sjef Verhoeven, maakt Verhoeven net als DENTA, gebruik van de kracht van het familiebedrijf: de lange termijn, familiewaarden en kwaliteit vormen de basis van hun bedrijfsprocessen.

Hans Stoop,  managing director vertelt graag over zijn ervaringen.

Productielijnen over de hele wereld

 Verhoeven ontwikkelt, produceert en levert systemen voor intern transport, opslag en material handling en maatwerkapparatuur. Door de jaren heen heeft DENTA veel engineeringsprojecten voor ze mogen uitvoeren. Van het automatiseren van krat-handlingsystemen voor champignons tot het ontwikkelen van een productielijn voor honingraadkarton. Ook aan verschillende taart-, brood en andere voedingsmiddelenlijnen heeft DENTA meegewerkt. Alle projecten hebben geresulteerd in goed lopende productielijnen die over de hele wereld in bedrijf zijn.

Hans Stoop, managing director van Verhoeven: “Wij zetten de engineers van DENTA in als we snel moeten opschalen, ze zijn een verlengstuk van onze eigen engineeringsafdeling. Verhoeven is actief in verschillende industrieën en met name in de bouwmaterialenindustrie heeft DENTA samen met ons veel ervaring opgedaan. Wij leggen dan ook bij voorkeur projecten op dat vlak bij ze neer.”

Hans Stoop – managing director Verhoeven Family of Companies

“Wij zien DENTA niet als toeleverancier maar als partner. We zijn samen verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons eindproduct.”

Hans Stoop – managing director Verhoeven Family of Companies

Foto: Martin Hogeboom

In één keer goed

Hans Stoop: “Toen ik ruim 30 jaar geleden bij Verhoeven begon, kwam Theo Smink, de oprichter van DENTA, hier al langs. Met zijn wilde bos haren zag hij eruit als een soort professor. Wat hij tekende was altijd goed. Dat moet ook, een fout in een tekening betekent extra kosten. Allereerst omdat je na afronding opnieuw moet gaan slijpen en lassen en ook weer langs de spuiterij moet. Maar nog veel kostbaarder is dat je mensen stilstaan. In verband met de snelheid is het prettig te weten dat DENTA tekeningen aanlevert die we sneller kunnen doorvoeren. Daarom werken we ook niet met iedereen aan dit soort projecten. Na ruim 25 jaar weet DENTA precies wat er van hen wordt verwacht.”

25 jaar

samenwerking

> 80

succesvolle projecten

100%

vertrouwen

Snelheid

Anders dan de concurrentie, produceert Verhoeven alle machines en lijnen in hun eigen productielocatie in Nederland. Dat heeft gevolgen voor de mate van gedetailleerdheid waarin de ontwerptekeningen kunnen worden aangeleverd. Hans Stoop: “Wij kennen onze producten van haver tot gort. Door de lange samenwerking met DENTA hoeft niet elk detail bij elk project door hun engineers te worden uitgelegd. Onze mensen weten heel goed hoe ze moeten lassen en of en in welke mate er moet worden nabewerkt. Dat levert tijdwinst op en is dus kostentechnisch interessant. En omdat ze vanuit Soest direct in onze PDM-omgeving kunnen werken, verliezen we ook geen tijd met het overzetten van bestanden. Al komt het ook voor dat de engineers van DENTA bij ons in Oss komen om samen met onze engineers de werkzaamheden op locatie uit te voeren.”

“Verhoeven Family of Companies is een speler uit de eredivisie van de machinebouw. Wij zijn er trots op dat we al zo lang met ze samenwerken.”

Innovatieve projecten

Hans Stoop: “Normaal gesproken bepalen wij samen met de klant in de verkoopfase het volledige pakket van eisen. DENTA krijgt vervolgens een kant en klaar pakket aangeleverd dat ze verder kunnen uitwerken. Maar soms schakelen we DENTA ook in voor innovatieve projecten, zoals bijvoorbeeld het geval was bij het ontwerpen van een productielijn voor honingraadkarton. Het was een complex project waarbij wij de projectleiding hebben verzorgd en de klant regelmatig heeft overlegd met onze engineers en die van DENTA. Waarbij DENTA, die wij al aan het begin van het project aan de klant hebben gepresenteerd, een bijdrage leverde door de inbreng van haar expertise.”

Familieverband

Hoewel Verhoeven sinds 1992 is aangesloten bij een grotere familie (onderdeel van VADO, het familie investeringsbedrijf van de vroegere DAF-oprichters Van Doorne), houdt het bedrijf de oorspronkelijke familiewaarden in ere. Hans Stoop: “Wij presenteren ons nadrukkelijk als een bedrijf dat het familiegevoel hoog in het vaandel heeft staan. Onze medewerkers zijn echt bij ons bedrijf betrokken en ik merk dat je met het familiegevoel ook makkelijker contact legt met klanten. Onze investeerder, Van Doorne, is geen korte termijninvesteerder. Ook zij geloven in en hebben belang bij die familiegedachte. DENTA, als tweede generatie familiebedrijf, past daarom goed bij ons. En de toekomst ziet er rooskleurig uit, wij groeien sterk. Het is en blijft moeilijk om goede techneuten te vinden, betrouwbare partners zijn daarom een absolute must. En daar hoort DENTA zeker bij.”

Jos Buschgens

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Jos

Deel dit project, kies je platform

Gerelateerde projecten