Onze
expertisegebieden

DENTA is actief in diverse markten, van lichte machinebouw tot zware offshore-constructies. Machines voor het verplaatsen van mensen of producten. Want dat vinden we interessant, machines in beweging!

Machinebouw en heavy industry

“We worden door DENTA scherp gehouden, ze dagen ons uit om ook anders naar zaken te kijken.”

Tim Visser, Directeur Operations bij Karhof

Machinebouw en food industry

Machines kenmerken zich doordat ze een productieproces automatiseren. Hierbij kun je denken aan het transport en opslaan van pakketjes. Of het produceren van rietjes en sorteren van medicijnen. Of het bakken en verpakken van brood. Dit zijn allemaal processen met hun eigen kenmerken en problemen.

Bij DENTA proberen we deze processen zo goed mogelijk te begrijpen. Dit vertalen we dan naar een logisch en goed machineontwerp. Door de jaren heen hebben we ervaring opgedaan in branches als de voedingsmiddelenindustrie, papierverwerkende industrie, grafische industrie, verpakkingsindustrie, intern transport, productieautomatisering, automotive en logistiek.

Machinebouw en food industry
Hijskranen en hefmiddelen

Hijskranen en hefmiddelen

Regelmatig ontwerpen wij hijskranen en hefmiddelen. Bij het hijsen van mensen of lasten is veiligheid uiteraard van groot belang. Daarom wordt er veel aan de sterkte gerekend en toetsen we het ontwerp aan normen en regelgeving. We hebben ruime ervaring met het ontwerpen van bijvoorbeeld kraansystemen, gevelonderhoudsinstallaties, hijsjukken, liersystemen en telescoopkranen.

Offshore equipment

De offshore industrie is een bijzondere markt waar enerzijds de behoefte aan vernieuwende concepten groot is en anderzijds risico’s geminimaliseerd moeten worden. Een markt dus waar bij uitstek de kracht van DENTA naar voren komt.

Met name offshore windparken zijn aanjagers van innovatie. We hebben ervaring met het ontwikkelen van pile gripper systemen, up-ending tools, stenenstortsystemen (tremie pipes/buckets) en grippers. Doordachte robuuste systemen met een gedegen rekenkundige onderbouwing.

Offshore equipement
Attractie en Evenementenindustrie

Attractie- en evenementenindustrie

We zijn ook actief in de attractie- en evenementenindustrie. Het is de combinatie van technische uitdagingen, uitstraling en beleving, maar bovenal veiligheid die het bijzonder maakt. Attracties die mensen een adrenalinestoot geven zonder dat ze gevaar lopen. Theaters die het publiek verrassen door bewegende podia en decors.

Of het nu gaat om het ontwerp van een nieuw type voertuig voor een achtbaan, de technische inrichting van een theater of het uitwerken van een reuzenrad het zijn allemaal installaties waar we bij DENTA blij van worden.

Voor wie we werken

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven

Op zoek naar nieuwe inzichten? We denken graag mee met jullie project. Je zult verrast zijn door onze frisse insteek. Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven

Aanpak

Lees meer over hoe DENTA tot
daadkrachtige oplossingen komt

Projecten

Bekijk hier wat we zoal voor
onze opdrachtgevers hebben gedaan