Hoe een personenlift inspiratie
oplevert voor vertical farming

De Nederlandse kastuinbouw-engineering staat wereldwijd op eenzame hoogte. Een van de meest innovatieve bedrijven is Bosman Van Zaal, gevestigd in – hoe kan het ook anders – Aalsmeer. Rob Burggraaf, manager Automated Cultivation Systems: “Voedselschaarste is een mondiaal probleem dat de komende eeuw waarschijnlijk niet wordt opgelost. Maar met techniek kunnen we wel hele mooie dingen doen. Bijvoorbeeld met Vertical Farming, waarbij je een enorme efficiëntiewinst boekt.”

Innovatie in Vertical Farming

Bij Vertical Farming verhuist de plantenteelt van buiten naar binnen, waar de planten in meerdere lagen in cellen staan en in de verschillende groeifases water, voedingsstoffen en kunstmatig zonlicht krijgen toegediend. DENTA ontwikkelde voor deze verticale teelt samen met Bosman Van Zaal een innovatieve lift om containers met slaplanten in kweekcellen te plaatsen.

Rob: “Voor ons was deze lift voor de meerlagenteelt een exoot, zoiets hadden we nog nooit ontworpen. Een hele mooie en technisch uitdagende opdracht waar wij graag in wilden investeren. Daarom hebben we er een pre-engineering ploeg opgezet die al in het verkooptraject alles van A tot Z heeft uitgewerkt waarbij het naadje van de kous op papier kwam te staan. Meestal doen we dat niet en kijken we globaal of het binnen budget en de technische specificaties haalbaar is. Maar het was zo’n mooie opdracht dat we er als bedrijf ook in wilden investeren. Om onze kennis en kunde aan te vullen met een frisse blik, hebben we de engineers van DENTA ingeschakeld. Zij zijn breed georiënteerd en kunnen het project vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Dat is heel waardevol gebleken.”

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Het is daarom goed om er frisse ogen bij te halen die er op een andere manier naar kijken.”

Rob Burggraaf – Manager Automated Cultivation Systems Bosman Van Zaal

Inspiratie uit personenlift

Grzegorz Pilat, één van de senior engineers van DENTA en betrokken bij dit project vertelt: “We zijn begonnen met gezamenlijke brainstormsessies om de verschillende oplossingsrichtingen te bepalen. Met deze input hebben we een opzet gemaakt van de lift waarin alle onderdelen samenkwamen. Die opzet hebben we geëvalueerd op technische haalbaarheid, produceerbaarheid, bewegingen, aansturing en vervoerbaarheid. Alle keuzes zijn goed gedocumenteerd om in een later stadium na te kunnen gaan waarom ze zijn gemaakt. Een van de grootste uitdagingen was het maken van een rechtgeleiding van 13 meter lang, 5,5 meter breed en maximaal 1 meter diep zonder deze te laten vastlopen. Een uitdagende puzzel waarvoor we inspiratie hebben opgedaan bij de constructie van personenliften. Uiteindelijk hebben we samen met Bosman Van Zaal een goed doordachte en innovatieve machine ontwikkeld. Bosman Van Zaal kan deze lift zelf relatief goedkoop produceren en ook de kosten voor onderhoud zijn beperkt.”

20

cycles per uur

voedselveilig

door hygiënisch ontwerp

volledig

automatisch

Complementair

Tijdens het project werkten de engineers van DENTA een dag per week op kantoor bij Bosman Van Zaal in Aalsmeer. Rob: “De samenwerking met de engineers van DENTA is uitermate goed, daar kan ik ze alleen maar mee complimenteren. Ze hebben een hele open blik en hebben ook respect voor onze werkwijze. Maar ze challengen ons wel om zaken op een andere manier te bekijken zonder dat ze daarbij dwingend zijn. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Het is daarom goed om je team bij dit soort projecten aan te vullen met frisse ogen.”

Ook DENTA is blij met de samenwerking. De wekelijkse werkdag op kantoor in Aalsmeer zorgde voor veel betrokkenheid en interactie met iedereen die aan het project werkte. De productie-, elektra- en besturingsafdeling konden op deze dagen makkelijk aansluiten waardoor het projectteam hun input direct in het ontwerp kon meenemen. En omdat we op de andere dagen vanuit Soest via Teamcenter in de systemen van Bosman Van Zaal werkten, konden we ook gebruikmaken van de slimme oplossingen die zij bij andere machines al hadden toegepast. Heel fijn om dat vertrouwen te krijgen.

Flexibele schil

Bosman Van Zaal heeft de wind in de zeilen met een goed gevulde orderportefeuille. Maar het is in deze hectische markt vaak hollen of stilstaan. Rob: “Na afronding van het project merkte ik dat ik mijn afdeling makkelijker moest kunnen opschalen. Hoewel we al regelmatig met goeie zzp’ers samenwerken is dat onvoldoende, zij kunnen maar 40 uur per week leveren terwijl ik eigenlijk een heel project wil kunnen uitbesteden. Daarvoor heb je een serieuze partij nodig met kennis van zaken, die makkelijk meebeweegt en constructief meedenkt.

Naar aanleiding van de goede ervaringen tijdens het Vertical Farming project kwam ik bij DENTA terecht. Al meer dan 20 weken lopen hier volcontinu twee DENTA-engineers rond om te kijken wat we doen, welke machines we gebruiken, hoe we die toepassen en aan welke limieten en voorwaarden ze voldoen. En ze schuiven ook aan bij ons engineeringsoverleg. Het is de bedoeling dat zij met de kennis die zij hier opdoen, op termijn vanuit hun kantoor in Soest met een eigen DENTA-team een volledig project voor ons gaan engineeren. Uiteraard zijn wij natuurlijk eindverantwoordelijk richting de klant. We zetten onze stempel er alleen op als het voldoet aan onze kwaliteitsmaatstaven. Ik ben ervan overtuigd dat DENTA daaraan zal voldoen.”

Jos Buschgens

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Jos

Deel dit project, kies je platform

Gerelateerde projecten