Realiseer concepten tot
volwassen producten

Er is groen licht om het proof of concept verder uit te werken voor productie. Dit vraagt een breed scala aan expertises en een investering in tijd en mankracht. Onze experts helpen je bij het samenstellen van een goed doordacht productiepakket dat voldoet aan de standaarden en werkwijze van jouw bedrijf.

Engineering

Doordacht productiepakket 

Doordacht wil bij ons zeggen dat het ontwerp praktisch uitvoerbaar moet zijn en voldoet aan de gestelde eisen voor de eindgebruiker. Dit is vanzelfsprekend en uitdagend tegelijk. Want de engineeringfase speelt zich af binnen een interessant spanningsveld. Van wensen en eisen voor de (eind)gebruiker tot het werken binnen de gestelde randvoorwaarden, zoals budget en planning. 

Om de juiste keuzes te maken werken we in deze fase intensief samen met jouw team. Indien gewenst binnen jullie PDM-systeem en volgens jullie werkprocessen. Dus geen blackbox, maar een open en transparante samenwerking met een resultaat waar je zondermeer jouw stempel op kunt zetten. 

De engineering bestaat uit de volgende 5 stappen: 

Dit doen we bij voorkeur bij je op locatie zodat we gevoel krijgen bij je bedrijf en werkwijze. Tijdens de afstemming stellen we een projectdocument op waar de uitgangspunten, planning en werkwijze voor de engineering in vastleggen. Zo weet je precies wat je van ons kan verwachten. 

Op basis van de vraagstelling en het conceptdesign wordt het basisontwerp gemaakt. Dit is een 3D-ontwerp waarin alle belangrijke eisen en functies zijn verwerkt. Met sterkteberekeningen tonen we aan dat het ontwerp voldoet aan de vereiste normen. 

Wanneer het basisontwerp af is gaan we dit gezamenlijk evalueren. We pakken de uitgangspunten erbij en beoordelen het ontwerp. Zo zorgen we al in een vroeg stadium dat het ontwerp klopt. 

Na akkoord op het basisontwerp wordt het 3D-model verder uitgewerkt en worden de details ingevuld. 

Een geweldig idee is alleen te realiseren als dit ook goed is vastgelegd in de ontwerpdocumentatie. Zo leggen we de werking vast, beoordelen we de eventuele risico’s en schrijven we het rekenrapport. Tenslotte maken we productietekeningen en leveren we de 3D-modellen op. 

DENTA Engineering

TOOLS

  • 3D CAD (Solid Edge, SolidWorks, Inventor)

  • FEMAP

  • 2D CAD

  • MathCAD

  • PDM

METHODIEKEN

  • Design for assembly

  • Scrum sprints

  • Kanban

  • Detail design

  • Risicoanalyse & FMEA

Leer meer over hoe de andere fases bijdragen aan innovatie

Optimalisatie

Optimaliseer om producten
nog beter te laten presteren

Conceptontwikkeling

Uitwerken van ideeën naar
toegepaste technologie

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven

Op zoek naar nieuwe inzichten? We denken graag mee met jullie project. Je zult verrast zijn door onze frisse insteek. Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven