Van idee naar
proof of concept

Je hebt een idee om een bestaand product of proces te verbeteren. Of om iets totaal nieuws te ontwikkelen. Het management is enthousiast en vragen die natuurlijk meteen opkomen zijn: wat zijn de precieze specificaties en hoe zit het met de kosten en het tijdspad?

Conceptontwikkeling

Bundelen van creatieve energie

Tijdens het conceptdesign helpen we je bij het beantwoorden van deze vragen. Dat doen we samen. Door onze expertise en creatieve energie te bundelen, brengen we het project een belangrijk stap verder. Van schets tot proof-of-concept. Zodat een investeringsbeslissing met vertrouwen genomen kan worden.

Het conceptdesign-proces bestaat uit de volgende 5 stappen:

Dit doen we bij voorkeur bij je op locatie zodat we gevoel krijgen bij je bedrijf en werkwijze. Na de kennismaking hebben we de vraagstelling helder.

Op basis van de vraagstelling bedenken we tijdens een brainstorm verschillende oplossingsrichtingen. Hier bewijst zich onze ervaring en de synergie met andere branches.

Na de brainstorm vertalen we de meest kansrijke ideeën in een handschets, een eenvoudig 3D CAD-model of een procesbeschrijving. Natuurlijk rekenen we even snel na of de idee haalbaar zijn.

Hierbij toetsen we de ideeën aan de vastgestelde criteria om de technische en financiële haalbaarheid en risico’s in te schatten, de output wordt in een overzichtelijke tabel vastgelegd.

Het beste idee wordt gepresenteerd, dit kan afhankelijk van de aard van het idee een animatie, simulatie of een fysiek prototype zijn.

Conceptontwikkeling

Grip op het proces

Conceptdesign is een iteratief proces waarbij we iedere stap eerst evalueren alvorens een volgende te zetten. Zo houd je grip op het proces en het eindresultaat: het proof of concept dat in de fase van de engineering wordt uitgewerkt in een goed doordacht productiepakket.

TOOLS

  • Whiteboard

  • Flipover

  • 3D CAD (Solid Edge, SolidWorks, Inventor)

  • Simsolid

  • MathCAD

METHODIEKEN

  • Brainstorm

  • Mindmapping

  • Systems engineering

  • Conceptual design

  • Haalbaarheidsstudie

Leer meer over hoe de andere fases bijdragen aan innovatie

Engineering

Realiseer concepten tot
volwassen producten

Optimalisatie

Optimaliseer om producten
nog beter te laten presteren

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven

Op zoek naar nieuwe inzichten? We denken graag mee met jullie project. Je zult verrast zijn door onze frisse insteek. Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven