Attractie- en evenementenindustrie2024-10-18T11:35:42+00:00

Verrassende ervaringen, optimale veiligheid

Wil je een achtbaan, kermisattractie of complexe podiumconstructie ontwikkelen? Wij helpen je een unieke belevenis te creëren. Onze engineers hebben niet alleen creatieve ideeën, maar ook diepgaande kennis van alle veiligheidseisen en risico’s. Met verfrissende oplossingen en slimme engineering maken zij je visie praktisch uitvoerbaar. Zo realiseren we een onvergetelijke ervaring die weliswaar spannend aanvoelt, maar boven alles veilig en betrouwbaar is.

veiligheid

optimalisatie

ontzorging

projectrealisatie

uniek

belevenis

Onze aanpak: ontzorging, overleg & veiligheid

Bij DENTA kunnen we de gehele projectrealisatie voor je verzorgen: van het eerste concept tot de uiteindelijke certificering. We werken zelfstandig en met minimale aansturing, zodat je verzekerd bent van volledige ontzorging. Natuurlijk houden we je altijd zorgvuldig op de hoogte van de voortgang: we overleggen wekelijks en/of zo vaak als nodig is.

Dit kun je van onze samenwerking verwachten:

We starten met het uitwerken van jullie visie. Aan de hand van een uitgebreide brainstormsessie verkennen we mogelijke opties. Hierbij zoeken we naar de ideale balans tussen beleving en veiligheid: een attractie moet gevaarlijk voelen, maar achter de schermen maximaal veilig zijn. We kijken wat daarvoor nodig is en stellen een pakket van eisen op. Hoe zwaar moet het ontwerp zijn? Hoe snel? Wat zijn eventuele risico’s? Interessante concepten werken we uit tot handschetsen en vaak ook 3D-modellen, waarna jullie ze beoordelen en jullie favoriet selecteren.

Het gekozen concept vertalen we naar een gedetailleerd ontwerp. In deze fase besteden we zorgvuldig aandacht aan risicoanalyses, detailberekeningen, belastingsituaties, normen en regelgeving. Zo creëren we een ontwerp dat veilig is, voldoet aan de geldende normen én technisch uitvoerbaar is binnen het beoogde budget en tijdspad.

Na de engineeringsfase richten we ons op de verdere finetuning van het ontwerp. Zijn er onderdelen die vereenvoudigd kunnen worden, zonder in te leveren op kwaliteit of beleving? Daarna volgt de validatie van het ontwerp, waarbij we zorgen voor de benodigde certificeringen.

Deze partners hielpen wij innoveren

Vragen die ons vaak worden gesteld over

de attractie- en evenementenindustrie

Hoe zorgt DENTA voor veiligheid bij het ontwerpen van attracties?2024-09-03T14:00:39+00:00

DENTA zorgt voor veiligheid door uitgebreide risicoanalyses, detailberekeningen en het naleven van normen en regelgeving. Het ontwerp wordt gecontroleerd op veiligheid, en ze zorgen voor de benodigde certificeringen.

Wat biedt DENTA op het gebied van attracties en evenementen?2024-09-03T13:58:04+00:00

DENTA biedt hulp bij het ontwikkelen van unieke belevenissen zoals achtbanen, kermisattracties of complexe podiumconstructies. Ze combineren creatieve ideeën met diepgaande kennis van veiligheidseisen en risico’s om projecten zowel spannend als veilig te maken.

Welke stappen worden genomen tijdens een project?2024-09-03T14:02:45+00:00
  • Concepting: Brainstormsessie, opstellen van een eisenpakket, het maken van schetsen en 3D-modellen.
  • Engineering: Gedetailleerd ontwerp met aandacht voor veiligheid en technische uitvoerbaarheid.
  • Optimalisatie: Finetuning van het ontwerp en validatie voor certificering.

Zit het antwoord op jouw vraag er niet bij? Stuur ons een berichtje!

Je productielijn innoveren?

Je productielijn innoveren?

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen om je productieprocessen te optimaliseren? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. We kijken graag samen met je hoe we je operaties efficiënter, innovatiever en gestroomlijnder kunnen maken.

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven
Ga naar de bovenkant