Offshore equipment2024-10-18T11:24:22+00:00

Innovatieve oplossingen: van concept naar concreet resultaat

Op zoek naar een creatieve partner die jouw offshore project kan vertalen naar concrete, duurzame oplossingen met een uitgewerkt ontwerp? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze jarenlange ervaring in het in het ontwerpen, engineeren en berekenen van complexe offshore constructies, —zoals equipment voor het plaatsen windmolenparken, equipment voor de olie- en gasindustrie s en geavanceerde kraansystemen op schepen, —begrijpen wij als geen ander wat er komt kijken bij het ontwerpen van tools op en rond het water.

Offshore

innovatief

ontwerp

certificering

notified body

first-time

right

DENTA: jouw innovatiepartner op zee

Onze technische kennis combineren we met diepgaand begrip van de uitdagingen die inherent zijn aan offshore werkomgevingen: extreme weersomstandigheden zoals wind, temperatuur, sneeuw en golven en het specifieke materiaalgebruik dat nodig is voor duurzame en goed te onderhouden constructies. Belangrijk is dat we streven naar ‘first-time-right’-oplossingen, waarbij aan alles is gedacht. Natuurlijk het gebruik van de tool, maar ook (productie)kosten, onderhoud, veiligheid, transport en plaatsing. Want in de offshore-industrie zijn fouten in het ontwerp of proces ontzettend kostbaar, zowel in termen van tijd als geld. Door verder te kijken en mee te denken komen we tot slimme ontwerpen die aan alle normen voldoen en installatie en operatie efficiënt laten verlopen.

Van concept tot certificering: onze aanpak

Bij DENTA gaan we verder dan standaard engineering. Je kunt het volledige ontwikkelingsproces aan ons uit handen geven: van het eerste concept tot de uiteindelijke certificering. Zo hoef je niet te schakelen tussen meerdere partijen voor de verschillende fasen van je project, maar ben je verzekerd van een kwalitatief en overzichtelijk proces.

Benieuwd wat je precies van onze samenwerking kunt verwachten? We doorlopen de volgende fasen:

Elk project begint met een idee: welke constructie of tool wil je realiseren? Gezamenlijk brengen we de functionele eisen van het ontwerp in kaart. Wat zijn de loadcases? Waar op het schip kan de constructie geplaatst worden? Welke scheepsbewegingen zijn er? En welke rol spelen (weers)omstandigheden? Daarna gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van een concept. Samen met jou, de uiteindelijke gebruikers en relevante certificeringsinstanties beoordelen we dit conceptontwerp, om er zeker van te zijn dat het voldoet aan alle wensen. Soms bestaat het concept al dan gaan we snel over tot het uitwerken van het conceptontwerp.

Zijn jullie tevreden met het concept? Dan werken we het uit tot een gedetailleerd ontwerp. In deze fase besteden we zorgvuldig aandacht aan detailberekeningen, belastingsituaties, normen en regelgeving. Zo creëren we een haalbaar en kwalitatief resultaat dat voldoet aan alle geldende eisen en past bij de productiemogelijkheden die jullie hebben.

Na de engineeringsfase volgt de validatie van het ontwerp. We zorgen voor de nodige certificeringen en kijken waar verdere optimalisaties mogelijk zijn. Zo bieden we jou een integrale en praktische oplossing waarmee jij vooruit kunt.

Deze partners hielpen wij innoveren

Vragen die ons vaak worden gesteld over offshore equipment

Hebben jullie ervaring met specifieke offshore uitdagingen zoals extreme weersomstandigheden?2024-09-23T08:44:54+00:00

Ja, wij hebben ruime ervaring met het ontwerpen voor offshore omgevingen, inclusief extreme omstandigheden zoals wind, golven, temperatuur en het gebruik van duurzame materialen.

Hoe gaan jullie om met de kostenbeheersing in een offshore project?2024-09-23T08:45:22+00:00

We streven naar kostenefficiënte ontwerpen door rekening te houden met productie-, onderhouds- en transportkosten vanaf het begin, en zorgen ervoor dat onze oplossingen zowel duurzaam als betaalbaar zijn.

Hoe garanderen jullie dat een ontwerp voldoet aan alle normen en certificeringen?2024-09-23T08:43:11+00:00

Wij werken nauw samen met certificeringsinstanties en houden rekening met alle relevante normen tijdens het engineeringsproces om te zorgen dat het ontwerp gecertificeerd en optimaal is.

Met welke normen zijn jullie bekend?2024-09-23T08:41:38+00:00

Met onder andere DNVGL, ABS, Bureau Veritas, Lloyd’s Register en Germanische Lloyds.

Met welke specifieke equipment hebben jullie ervaring?2024-09-23T08:41:24+00:00

Met offshore kraansystemen, davit kranen, dekluiken, lieren, umbilical reels, pile gripper, upending tools, lifting beams, grillages, blade racks, moonpool doors, salvage grabs, TP-lifting tools en dredging equipment.

Wat houdt jullie first-time-right aanpak in?2024-09-23T08:41:05+00:00

Onze first-time-right-aanpak betekent dat we streven naar foutloze ontwerpen vanaf het begin, waarbij we rekening houden met alle aspecten zoals veiligheid, onderhoud, kosten en efficiëntie.

Welke fases doorlopen jullie in het ontwikkelingsproces van een offshore project?2024-09-23T08:40:10+00:00

We doorlopen drie hoofdfasen: Basic Design (conceptontwikkeling), Detail Engineering (uitwerken van het ontwerp), en Certificering (validatie en optimalisatie).

Welke offshore oplossingen bieden jullie aan?2024-09-23T08:41:14+00:00

Wij bieden oplossingen voor het ontwerpen, engineeren en berekenen van offshore constructies zoals equipment voor windmolenparken, de olie- en gasindustrie, en geavanceerde kraansystemen op schepen.

Zit het antwoord op jouw vraag er niet bij? Stuur ons een berichtje!

Je productielijn innoveren?

Je productielijn innoveren?

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen om je productieprocessen te optimaliseren? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. We kijken graag samen met je hoe we je operaties efficiënter, innovatiever en gestroomlijnder kunnen maken.

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven
Ga naar de bovenkant