Onze
markten

We zijn actief in diverse markten, van lichte machinebouw tot zware offshore-constructies. In al deze markten is sprake van het transporteren van mensen of producten. En dat vinden we interessant, machines in beweging.

Machinebouw en heavy industry

“We worden door DENTA scherp gehouden, ze dagen ons uit om ook anders naar zaken te kijken.”

Tim Visser, Directeur Operations bij Karhof

Machinebouw en food industry

Machines kenmerken zich doordat ze een productieproces automatiseren. Je kunt denken aan het transport en opslaan van pakketjes, het produceren van rietjes, het sorteren van medicijnen of het bakken en verpakken van brood. Allemaal processen met hun eigen kenmerken en problemen. Bij DENTA proberen we dit proces zo goed mogelijk te begrijpen en vervolgens te vertalen naar een logisch en goed machineontwerp. Door de jaren heen hebben we ervaring opgedaan in branches als de voedingsmiddelenindustrie, papierverwerkende industrie, grafische industrie, verpakkingsindustrie, intern transport, productieautomatisering, automotive en logistiek.

Machinebouw en food industry
Hijskranen en hefmiddelen

Hijskranen en hefmiddelen

Regelmatig ontwerpen wij hijskranen en hefmiddelen. Bij het hijsen van mensen of lasten is veiligheid uiteraard van groot belang. Het zijn dan ook projecten waar veel aan de sterkte gerekend wordt en waar normen en regelgeving een grote rol spelen. We hebben ruime ervaring met het ontwerpen van bijvoorbeeld kraansystemen, gevelonderhoudsinstallaties, hijsjukken, liersystemen en telescoopkranen.

Offshore equipment

De offshore industrie is een bijzondere markt waar enerzijds de behoefte aan vernieuwende concepten groot is en anderzijds risico’s geminimaliseerd moeten worden. Een markt dus waar bij uitstek de kracht van DENTA naar voren komt.

Met name offshore windparken zijn aanjagers van innovatie. We hebben ervaring met het ontwikkelen van pile gripper systemen, up-ending tools, stenenstortsystemen (tremie pipes/buckets) en grippers. Doordachte robuuste systemen met een gedegen rekenkundige onderbouwing.

Offshore equipement
Attractie en Evenementenindustrie

Attractie- en evenementenindustrie

We zijn ook actief in de attractie- en evenementenindustrie. Het is de bijzondere combinatie van technische uitdagingen, uitstraling, beleving en bovenal veiligheid die het bijzonder maakt. Attracties die mensen een adrenalinestoot geven zonder dat ze gevaar lopen en theaters die het publiek verrassen door bewegende podia en decors.

Of het nu gaat om het ontwerp van een nieuw type voertuig voor een achtbaan, de technische inrichting van een theater of het uitwerken van een reuzenrad het zijn allemaal installaties waar we bij DENTA blij van worden.

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven

Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven

Op zoek naar nieuwe inzichten? We denken graag mee met jullie project. Je zult verrast zijn door onze frisse insteek.

Neem contact met ons op
Vreemde ogen ontdekken nieuwe perspectieven

Aanpak

Lees meer over hoe DENTA tot
daadkrachtige oplossingen komt

Projecten

Bekijk hier wat we zoal voor
onze opdrachtgevers hebben gedaan